50 yılı aşkın sanayi deneyimine sahip olan Elginkan Topluluğu, bağlı şirketlerin teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerini, optimum kaynak kullanımını sağlamak, üniversite ve diğer araştırma kurumları ile etkili ve yapıcı araştırma işbirlikleri gerçekleştirmek ve geliştirilen teknolojilerin sınai uygulamalarında yüksek başarım elde etmek amacıyla 2006 yılında ODTÜ Teknokent içerisinde TAREL Teknolojik Araştırma Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketini kurmuştur.
TAREL, Türkiye’de üretim ve hizmet sektörlerine yönelik yüksek katma değer sağlayacak araştırma ve geliştirme projeleri geliştiren ve yürüten, ileri teknoloji üreten ve yüksek teknolojilerin sınai uygulamalarını başarı ile gerçekleştirerek Türk sanayisinin hizmetine sunan yenilikçi bir Ar-Ge kuruluşu olarak ulusal teknolojik birikimimize katkıda bulunmayı misyon edinmiştir.
TAREL’in vizyonu, öncelikle Elginkan Topluluğu şirketlerinin Ar-Ge çalışmaları için etkin ve yenilikçi çözüm ortağı olmak ve bu süreçte elde edilecek teknik, teknolojik ve yönetsel birikimi Türk sanayisine sunmaktır. Bu misyon ve vizyon doğrultusunda kurulan TAREL, üniversite ve araştırma kurumlarıyla optimum eşgüdüm ve işbirliği hedeflemekte ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını 2012 yılından bu yana İYTE-İZTEKGEB bünyesinde sürdürmektedir.
TAREL Elginkan Topluluğu şirketlerinin Ar-Ge çalışmalarının ötesinde, ulusal teknolojik birikimimize katkıda bulunma misyonunu gerçekleştirmek için çeşitli girişim ve çalışmalarını sürdürmektedir.
Gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin kurumsal hafıza (sistematik ve sürekli dokümantasyon gibi) varlığı,
TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen projelerimizin çıktıları kurumca korunmakta ve bilgi şirket çalışanlarımıza eğitimlerle aktarılmaktadır. Her bir projede edindiğimiz bilgiler ile bir sonraki projelerimizde kullanmaktayız.
Üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla danışmanlık, hizmet alımı, ortak çalışmalar gibi tanımlı ve sürekli ilişkiler.
Bağımsız araştırma kurumları (SAM- Seramik Araştırma Merkezi), İYTE-MAM ve Üniversiteler ile (ODTÜ Kimya Bölümü, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, İYTE Makine Mühendisliği Bölümü, İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, EGE Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve ODTÜ Metalurji ve Mazleme Bilimleri Bölümleri ile) Yaptığımız yoğun işbirliği bu kuruluşların Ar-Ge yetkinliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır.
TÜBİTAK desteği ile tamamlanan projelerimiz