YÜKLENİYOR
Loading...

Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz

50 yılı aşkın sanayi deneyimine sahip olan Elginkan Topluluğu, bağlı şirketlerin teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerini, optimum kaynak kullanımını sağlamak, üniversite ve diğer araştırma kurumları ile etkili ve yapıcı araştırma işbirlikleri gerçekleştirmek ve geliştirilen teknolojilerin sınai uygulamalarında yüksek başarım elde etmek amacıyla 2006 yılında ODTÜ Teknokent içerisinde TAREL Teknolojik Araştırma Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketini kurmuştur.

 

TAREL, Türkiye’de üretim ve hizmet sektörlerine yönelik yüksek katma değer sağlayacak araştırma ve geliştirme projeleri geliştiren ve yürüten, ileri teknoloji üreten ve yüksek teknolojilerin sınai uygulamalarını başarı ile gerçekleştirerek Türk sanayisinin hizmetine sunan yenilikçi bir Ar-Ge kuruluşu olarak ulusal teknolojik birikimimize katkıda bulunmayı misyon edinmiştir.

 

TAREL’in vizyonu, öncelikle Elginkan Topluluğu şirketlerinin Ar-Ge çalışmaları için etkin ve yenilikçi çözüm ortağı olmak ve bu süreçte elde edilecek teknik, teknolojik ve yönetsel birikimi Türk sanayisine sunmaktır. Bu misyon ve vizyon doğrultusunda kurulan TAREL, üniversite ve araştırma kurumlarıyla optimum eşgüdüm ve işbirliği hedeflemekte ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını 2012 yılından bu yana İYTE-İZTEKGEB bünyesinde sürdürmektedir.

 

TAREL Elginkan Topluluğu şirketlerinin Ar-Ge çalışmalarının ötesinde, ulusal teknolojik birikimimize katkıda bulunma misyonunu gerçekleştirmek için çeşitli girişim ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin kurumsal hafıza (sistematik ve sürekli dokümantasyon gibi) varlığı,

TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen projelerimizin çıktıları kurumca korunmakta ve bilgi şirket çalışanlarımıza eğitimlerle aktarılmaktadır. Her bir projede edindiğimiz bilgiler ile bir sonraki projelerimizde kullanmaktayız.

Üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla danışmanlık, hizmet alımı, ortak çalışmalar gibi tanımlı ve sürekli ilişkiler.

Bağımsız araştırma kurumları (SAM- Seramik Araştırma Merkezi), İYTE-MAM ve Üniversiteler ile (ODTÜ Kimya Bölümü, ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, İYTE Makine Mühendisliği Bölümü, İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, EGE Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve ODTÜ Metalurji ve Mazleme Bilimleri Bölümleri ile) Yaptığımız yoğun işbirliği bu kuruluşların Ar-Ge yetkinliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

 

TÜBİTAK desteği ile tamamlanan projelerimiz

3060662 proje numarası ile SEREL A.Ş. “SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ ÜRETİMİ İÇİN DÜŞÜK BASINÇTA ÇALIŞAN POLİMERİK KALIP GELİŞTİRİLMESİ” (SEREL TAREL ortak projesi)
3070136 proje numarası ile ELBA A.Ş. ODÖKSAN Şubesi “KOMPAKT GRAFİT İÇYAPILI MOTOR ÜRETİMİ VE MALZEME GELİŞTİRİLMESİ” (TAREL danışman)
3080764 proje numarası ile ELSAN A.Ş. ve VALFSEL A.Ş. ortak projesi “DÜŞÜK KURŞUNLU PİRİNÇ MALZEME GELİŞTİRİLMESİ” (TAREL danışman)
3080200 proje numarası ile ELBA A.Ş. “PANEL RADYATÖR ISIL KAPASİTE ARTTIRIMI” (TAREL-ELBA ortak projesi)
3090823 proje numarası ile ELBA A.Ş. “PANEL RADYATÖR İÇ GEOMETRİSİ OPTİMİZASYONU” (TAREL danışman)
3100407 proje numarası ile EMAR A.Ş. “EMAR HİZMET SÜREÇLERİ MODELLEMESİ VE SERVİS OTOMASYONU” (TAREL danışman)
3100512 proje numarası ile EMAS A.Ş. “YÜKSEK VERİMLİ DÜŞÜK DÖNÜŞ SUYU SICAKLIKLARINDA ÇALIŞABİLEN KAZAN TASARIMI” (TAREL danışman)
3110411 proje numarası ile ELBA A.Ş. “PANEL RADYATÖRLERDEKİ TAŞINIM İLE GERÇEKLEŞEN ISI TRANSFERİNİ ARTTIRACAK KONVEKTÖR TASARIMININ YAPILMASI VE PROTOTİP ÜRETİMİ” (TAREL danışman)
3120624 proje numarası ile ELBA A.Ş. “DÜŞÜK SICAKLIKTA (45-35 DERECE C) ÇALIŞAN YÜKSEK ISIL KAPASİTELİ PANEL RADYATÖRLERİN GELİŞTİRİLMESİ” (TAREL danışman)